+47 45 68 74 75
ul. Kamienna 21, 31-403 Kraków Man. - Fre. 8:00-21:00, Lør. 9:00 - 15:00* https://dentestetica.no

Konsultasjon hos tannlegen i utlandet

14 January 2017
Din reise til Krakow Kvalitet på behandlingen

Konsultasjon hos tannlegen i utlandet

Hva er det som gjøre Dentestetica til det beste valget når du skal velge tannklinikk i utlandet? For oss er svaret kanskje ikke enkelt, men det er en del ting vi har jobbet med i elleve år på å få til og som vi mener vi er veldig gode på.
Først kommer det en liten skryteliste over ting vi gjør, også kommer det litt mer detaljert om spesielt en ting som gjør Dentestetica unik og i våre øyne det klart beste valget når du leter etter tannlege i Krakow.

Først vår skryteliste:

  • Vi norske som er involvert med dette var de første fra Norge som begynte å legge til rette for nordmenn som søker tannbehandling i Polen og spesielt Krakow.
  • Vi er den eneste klinikken i Polen som faktisk har norsk personell ansatt. Vår daglige leder og vår styreleder er polsk men snakker begge godt norsk (3 og 7 år bosatt i Norge). Og vår kundekontakt er opprinnelig norsk, men har bodd i Krakow i elleve år. I tillegg snakker en av våre resepsjonister godt norsk og en av våre tannleger har bodd i Norge tidligere.
  •  Vi er Krakows største private tannklinikk. Med i alt 18 leger tilknyttet og 300 kvadratmeter dekker vi alle felt innen din tannhelse. Det er ingen andre klinikker i Krakow som har eget CT-rom, Cerec skanner, spesialister innen alle felt av tannhelse (og dertil godkjent av HELFO), egen dedikert kundekontakt fra Norge, egne leiligheter som ligger 20 meter fra klinikken, egen lege på huset og elleve års erfaring med å ta imot nordmenn til Krakow.
  • Når dere leser på andre nettsider at de har 10-12-15 års erfaring med å ta imot pasienter fra Norge, så er dette bare tull. Da vi i Denpro (det norske selskapet som eier 49% av Dentestetica) kom til Krakow i 2006, så var det ikke en eneste tannklinikk som hadde noen norske nettsider, eller noe program for å ta imot norske reisende. Disse begynte å komme i 2014, 2015. I dag er det flere klinikker som har både 10 og 15 års erfaring. Felles for alle er at de har en eller flere ansatte som tidligere har jobbet for oss. Enten som resepsjonist i 2013, eller som agent i 2014, eller som tannlege i 2011-2012. (At de plutselig har 15 års erfaring…. Har vi ikke noe kontroll på hva kommer av)
  • Vårt nye senter (ferdig i 2012) er spesialdesignet for å ta imot pasienter fra nettopp Norge. Vi er selv norsk og vi vet hva som er viktig for en reisende fra Norge. Vi har erfaring tilbake fra 2006 og da vi bestemte oss for å bygge en ny klinikk på våren 2011, så var det nettopp med øye for å skreddersy for reisende fra Norge.
    Ok så alt dette er klart, og er ikke noe problem å finne ut at dette er tilfellet. Det er bare å søke opp de forskjellige firmanavnene som står bak disse klinikkene med 10 og 15 års erfaring også sammenligne med Dentestetica og Denpro AS (Tidligere Denpro NUF).

Så hva er det vi ønsker å skrive om i dag – Jo – litt mer teknisk om hvorfor Dentestetica er det beste valget for deg når du skal legge tannlegebesøket ditt til Polen og Krakow.

Tannlege i Krakow slik det skal være. Trygt, rimelig og med god kvalitet

Hvordan gjør vi en konsultasjon?
Dette er ikke noe hokkos pokus. De aller aller fleste av oss har vært hos tannlegen og vet hvordan det fungerer. Man fyller inn noen papirer, man tar ett eller flere røntgenbilder også kommer det en tannlege og tar en titt. Enkelte ganger stiller tannlegen noen spørsmål og andre ganger bare setter vedkommende i gang og borrer, eller tetter eller driller.

Før du reiser til tannlege i Krakow
Det fungerer ikke riktig på samme måten hos oss. Når vi i Dentestetica får besøk fra en reisende fra Norge, så er 90% av jobben å være forberedt. Kommer vedkommende ned med tannlegeskrekk, har man problemer med at tennene begynner å løsne, er allerede tennene borte eller er man rett og slett usikker og ønsker en aldri så liten EU-kontroll på sine tenner.

Vi prøve å samle inn så mye informasjon som mulig fra pasienten som mulig før man reiser ned. Alt fra tannstatus til preferanser og ønsker om behandling og ikke minst om det er spesielle ting med vedkommende sin helse vi trenger å legge vekt på. Hvis pasienten går på blodfortynnende medisiner så ja, da må vi vite om det er muligheter for kirurgi, og er det muligheter at pasienten må trekke tenner, eventuelt ønsker å få satt inn implantater, så må vi vurdere om pasienten må snakke med sin fastlege hjemme i Norge før man reiser, slik at vi kan kontrollere og eventuelt redusere bruken av blodfortynnende medisiner.

Godt utstyr gjør at vi kan stille riktig diagnose

Forberdt før du kommer til tannlegen i utlandet
Ok, så da er vi forberedt. Vi vet hvilke leger som skal være klare og vi kan reserve ett visst antall timer for vedkommende som kommer ned på en mandag (Vi ønsker jo ikke at man skal reise helt ned til Krakow for så å bli sittende på venterommet til tannlegen?)
Så hvordan gjør vi en konsultasjon – siden den er så spesiell fra det andre klinikker gjør?

Det første vi gjør er at det er ikke bare en tannlege som utfører konsultasjonen. Veldig ofte så er det minst to tannleger som utfører konsultasjonen samtidig, og alle planer som lages vil så bli vurdert og godkjent av vår medisinske direktør. Videre så gir vi oss god tid til å lytte til pasienten og være veldig nøye med at han forstår hvilke funn og vurderinger vi gjør, lytter så til pasientens tilbakemeldinger og spørsmål og basert på dette prøver å nærme oss en felles forståelse for hva som er viktig, hva som bør prioriteres og hvordan vi kan komme frem til ett resultat som fra vår side er godt medisinske og for pasientens side er i henhold til budsjett, tidsbruk og selvfølgelig at man blir fornøyd med hvordan de nye tennene blir.

 

Flere leger gjør at vi har flere synspunkter. Alt til det beste for pasienten i Krakow

Så når to, tre kanskje fire av våre tannleger har gjort side vurderinger så vil vi fremlegge flere alternative planer for pasienten. Her finner man oversikt over hva det vil koste, hvor lang tid vi vil bruke, hvordan det blir seende ut, hvilke prosedyrer vi gjør, holdbarheten på resultatet og selvfølgelig informasjon om hvor behagelig den medisinske løsningen blir.

Altnerativer hos tannlegen

Vi vil sette opp flere alternativer, vi gir våre anbefalinger basert på det medisinske også vil det til slutt være pasienten selv som bestemmer seg for hva slags alternativ som er best for vedkommende. Det er ikke alle som trenger å kjøre en liten (med dyr) rød sportsbil og heller ikke en splitter ny Audi Q7, andre igjen synes det ikke er nok å ha en liten Fiat, men ønsker noe mer komfortabelt. Dette som leger må vi forstå og legge til rette for – så hvis noen bestemmer seg for den rimeligste løsningen så lager vi den, hvis noen legger seg midt på å ønske seg en Volkswagen Passat, så lager vi det, og hvis noen ønsker å få Hollywood smilet – Ja da har vi muligheter for å lage dette for pasienten.

Pasienten som bestemmer hva tannlegen skal gjøre

Det er ikke vår jobb å velge løsning for pasienten. Vi lager alternativer som vi kan stå inne for medisinsk også er det du som tross alt skal gå med disse tennene de neste 5 – 25 årene som må bestemme hvor pent det skal bli, hvor dyrt det skal bli og hvor holdbart og komfortabelt du ønsker resultatet skal bli!
Hvorfor er dette så viktig: Det er ikke bare en stemme som bestemmer alt hos oss. I løpet av en slik konsultasjonsprosess så vil vi i enkelte tilfeller ha tre, fire og fem tannleger som kommer inn å vurdere hva som (i fra deres spesialisering) de beste alternativene for pasienten. Det er ikke alltid en kirurg og en periodontitt tannlege er enige og langt fra at en tannlege som har spesialisering i rotbehandling og en som lager protetikken går overens.

Vi ønsker at våre norske venner skal bo nært og godt når de kommer på besøk. Leilighetene ligger 20 meter fra vår klinikk

Dette er veldig viktig for oss å understreke og derfor så viktig at pasienten er involvert i selve prosessen. En periodontitt tannlege kan anbefale at tennene må bevares og renses hver tredje måned, (de neste fem årene), mens en kirurg sier trekk de ut og sett inn implantater mens det fortsatt er mulig. Hvis pasienten da er innstilt på å hoppe over dørstokk mila – ta seg en tur til utlandet for syv til ti dager å få noe gjort med problemer vedkommende har hatt i ti år – Ja – da blir det som regel kirurgen som vinner. Hvis vi i tillegg da får grønt lys fra tannlegen som skal lage protetikken og vår medisinske direktør så vil vi anbefale en slik aggressiv løsning og pasienten får det man ønsker.

Så kort oppsummert: Ikke stol på kun en tannlege.

Legg din reise til ett sted hvor flere tannleger kommer med sine ærlige vurderinger og som ikke er redd for å si sin mening. Legg turen til noen som faktisk har den erfaringen de sier de har og ikke har erfaring som de har stjålet fra noen andre.

Når du kommer til Krakow og ønsker å besøke tannlege, ja da velger du Dentestetica. Vi er norsk, vi har god erfaring med å ta imot nordmenn og vi kommer til å være her i ti-tjue-tretti år til. Og hvordan oppfører seriøse nordmenn seg når de planlegger å gjøre forretninger i 30 år. De oppfører seg ærlig og forteller sannheten. Det er det ikke mange andre som gjøre her i Polen

Velkommen til tannlege i Krakow, velkommen til Krakow og velkommen til Dentestetica.

loader icon

Legg til en kommentar

Obligatorisk felt
Obligatorisk felt

Number of comments: 0

Siste innlegg

Bilder fra Dentestetica

Miss Polen - Del 2! Penere tenner i Krakow

Miss Polen hos Dentestetica

The One thing challenge, Dr Ivan Malagon

Tannlege i Krakow på lørdager

Tannlege i Krakow på lørdager

Arkiv