+47 45 68 74 75
ul. Kamienna 21, 31-403 Kraków Man. - Fre. 8:00-21:00, Lør. 9:00 - 15:00* https://dentestetica.no

Karies – En glemt folkesykdom

23 November 2016
Karris Refferanser

Karies – En glemt folkesykdom

Hull i tennene er det vi på fagspråket kaller karies. Dette er forårsaket av at bakterier som finnes i munnhulen forbrenner sukkerarter og skiller deretter ut en syre.
Disser bakteriene fester seg raskt til tennene våre etter vi har pusset og bygger opp en slags biofilm utenpå tennene sammen med andre stoffer vi har i spyttet vårt. Syren som slippes ut etser seg sakte gjennom emaljen (det ytterste laget av tannen).

Grader av karies
Så lenge det bare er emaljen som blir oppløst kaller vi det for et begynnende hull. Når syren har etset seg vei gjennom emaljen kommer den fram til dentinet, eller tannbenet, som ligger innenfor. Her går det fortere fordi dentinet består av mer organisk materie enn emaljen. Det vider seg også ut og spres fortere.

DENTestetica - Tannlege i krakow, tannlege i Polen. Refusjon fra HELFO på tannlege i Krakow og Polen. Erfaring med tannlege i Krakow

DENTestetica – Tannlege i krakow,

Når det kommer nerme nok pulpa, dvs ”hulrommet” inni tannen som inneholder nerver, blodårer og celler, får vi ofte tannpine, og man må gjennomgå en rotfylling eller trekke tannen.

Forebygge mot karies Beste tannlege i Krakow – Dentestetica
Det er sant som barnesangen sier, at det ikke blir hull i en tann som er ren. Hver gang vi rengjør tennene våre skraper vi vekk bakterier og andre bestanddeler av biofilm av tennene.Vi klarer ikke å desinfisere munnen tilstrekkelig, da det er vanskelig å komme til skikkelig overalt. Samtidig finnes det ”sukker” i så å si all mat. Da er det bare faktoren “tid” vi kan gjøre noe med.
Derfor er det viktig å pusse tennene minst to ganger om dagen og bruke tanntråd for å skrape vekk biofilmen der tannbørsten ikke kommer til. Skylling fjerner ikke biofilm. Den sitter for godt.

Skylle med fluor
Når tennene er rengjort lønner det seg å skylle med fluor. Fluorskyll hjelper til å styrke emaljen ved at den legger til rette for en remineraliseringsprossess der kariesangrepet har begynt. Fluor er også mer motstandsdyktig mot syre enn de stoffene som har vært i emaljen som den erstatter.Hos Dentestetica i Krakow kan du gjøre noe med dine tannproblemer.
Tannlege i utlandet trenger ikke være vanskelig. Bruk de som har over ti års erfaring, masse fornøyde pasienter og som er norsk! Tannlege i Krakow – www.dentestetica.no – Tannbehandling slik det skal være
www.dentestetica.no
www.dentestetica.pl

loader icon

Legg til en kommentar

Obligatorisk felt
Obligatorisk felt

Number of comments: 0

Siste innlegg

Bilder fra Dentestetica

Miss Polen - Del 2! Penere tenner i Krakow

Miss Polen hos Dentestetica

The One thing challenge, Dr Ivan Malagon

Tannlege i Krakow på lørdager

Tannlege i Krakow på lørdager

Arkiv