+47 45 68 74 75
Man. - Fre. 8:00-21:00, Lør. 9:00 - 15:00*

Smertefri behandling

Et besøk hos tannlegen er ofte assosiert med smertefull behandling og ubehagelige opplevelse som stress og angst. Dette er den viktigste faktoren for at vanlige menesker unngår å gå til tannlegen og avbryter påbegynt behandling. I dag finnes det alternativer som kan gi samtlige pasienter en helt smertefri behandling, samt at man kan minimere problemene med psykisk angst ved ett besøk hos tannlegen.

Nøkkelen er nødvendig kunskap om mulighetene som er tilgjengelig og erfaring med å bruke disse når det er nødvendig.

I dag er det mange metoder tilgjengelig for å eliminere smerte under tannlegebehandling. Dagens tannleger har et helt arsenal av fremgangsmåter for å kunne gi behandling helt uten smerter. Computer-kontrollert bedøvelsesregulering, standard bedøvelse med nye og effektive medikamenter, lystgass og semi narkose utført av anestesilege. Etter endt behandling er det også muligheter med både anti-betennelse og anti allergi medikamenter for å redusere smerte.

Ved Dentestetica er dette vårt aller viktigeste fokus, og vi tilbyr alle kjente metoder for behandling helt uten fysiske smerter samt eliminering av redsel og fobier knyttet til et besøk hos tannlegen.

The Wand STA- bedøvelse uten nåler

Ved bruk av dagens teknologi innen computer kontrollert bedøvelse kan man bruke nesten alle former for lokal bedøvelse.

03 - STADenne teknologien har automatiske systemer som kontrollerer mengden av bedøvelsespreparater og som anpasser ønsket mengde bedøvelse i henhold til pasientens ønsker.

• Automatisk kontroll av bedøvelse – sikkert, effektivt og forutsigbar reaksjon

• Dynamisk trykkfølsomhet – Kontroll av mengde og hastighet av bedøvelse styrt av pasients behov for bedøvelse.

• Umidelbar effekt. Behandling kan starte umidelbart etter bedøvelse.

• Minimal nummenhet i etterkant av behandling.

• Perfekt for pasienter med tannlegeskrekk (ingen nåler, selve adminisrering av bedøvelse are helt komfortabelt fot pasienter)

Den mest avanserte maskinen for slik bedøvelse er The Wand STA produsert av amerikanske Milestone. Ved bruk av et avansert dataprogram kontrolleres mengden av medikamenter slik at pasienten til enhver tid holder seg rett under nivået hvor vedkommende føler smerte. Ved bruk av dette systemet vil pasienten verken kjenne noe til selve behandlingen eller noe smerte knyttet til selve bedøvelsen (nålestikk)

 

Et vanlig problem er å bedøve de ønskede områdene når de aller bakerste tennene skal behandles. Dette kommer av det tykke kjevebeinet som gjerne omringer de kraftigeste tennene vi har i kjeven. Dette problemet har tidligere vært løst med såkalt spinalbedøvelse. En meget effektiv bedøvelse, men desverre med en del bivirkninger som høy grad av numenhet, ukontrolert størrelse på bedøvd område samt unødvendig høy dose av bedøvelsesmidler.

 

Det nye Wand STA-systemet gjør at legen nå kan bedøve enkelttenner og områdene rundt disse mye raksere uten at man behøver å oppleve bivirkningene som er nevnt ovenfor. Denne formen for bedøvelse er spesielt anbefalt for pasienter med spesielle behov. Barn, pasienter med sterk tannlegeskrekk, pasienter som har problemer med nåler og generelt de som føler ubehag med standard bedøvelse hos tannlegen.

Lystgass- enkel og efektiv metode for pasienter til å slappe av

Så vidt oss bekjent er Dentestetica den eneste klinikken i Krakow om tilbyr denne formen for behandling til våre pasienter. I Polen er dette en lite brukt form for bedøvelse. Dette skyldes flere faktorer: mangel på utdanning om denne metoden under studier, mangel på tilgjengeligheten av etterutdanningskurs, mangel på utstyr på markedet, veldig strenge sanitære og epidemiologiske krav til fasiliteter for selve tannbeahdnligen. Høye kostnader og logistiske problemer med å levere medisinske gasser (oksygen, lystgass), gjør også at dette er meget sjelden brukt ved tannbehandling i Polen.

 

De fleste landene i Vest Europa og i USA er denne formen for bedøvelse et svært populært redskap for å behandle pasienter med sterk angst for tannlegen og har vært i bruk i mange år. Denne bedøvelsen er en effekt bekjempelse av frykt og nervøs spenning forbundet med tannbehandling.

Sedasjon ved innånding med en blanding av lystgass og oksygen er spesielt anbefalt for pasienter med:

•  Sterk angst forbundet med tannbehandling

•  Frykt for nåler

•  Nervøs hyperaktivitet

•  Lange kirurgiske prosedyrer foran seg

Fremgangsmåte

I begynnelsen av innåndingen kan pasienten føle en liten kribling i tungen, kinn, hode, bryst, rygg og fingre. Deretter oppleves en klar avslapning og en dempende effekt på pasientes nivå av frykt og følsomhetfor smerte reduseres. Verbal kontakt opprettholdes. Pasienten vil fotsatt kunne besvare på henvendelser fra legepersonel, mens sansene for syn, hørsel og berøring vil gradvis bli svekket. I den neste fase av innåndinen kommer pasienten inn i en tilstand som kalles “dissosiasjon”.Denne tilstanden er beskrevet av pasienter som en situasjon der de innser hvor de er og hvilke handlinger blir utført av lege, men alt ser ut til dem å være mye mer fjernt og irrasjonelt. Den karakteristiske symptomet er en følelse av svømming, fly, eller en tilstand av vektløshet og delvis hukommelsestap. Etter endt behandling vil pasienten bli brakt tilbake til vanlig tilstand svært raskt. Ved å justere innåndingen til vanlig luft i 20 sekunder vil pasienten i løpet av kort tid være tilbake i tilnærmet klar tilstand helt uten bivirkninger, bortsett fra å bruke noen sekunder på å sette seg inn i situasjonen at tannbehandlingen faktisk er gjennomført og avsluttet.

Intravenøs sedasjon – lett form av ^narkose^

Dette er en type sedasjon med medisinering administrert intravenøst til pasienten. Svært effektiv i kontroll av smerte, angst, høyt blodtrykk og problemer knyttet til svelg og brekningtendenser.

Sedoanalgesia er utført av en anestesilege. Under behandlingen er pasienten i en generell tilstand av velvære og mangel av frykt. Ved denne formen for sedasjon pasienten husker ikke behandlingen. I tillegg er det en betydelig reduksjon i problemer knyttet til svelg og brekningstendenser samt en generell senking av blodtrykk, noe som er spesielt viktig under kirurgi av pasienter med hypertensjon.

Til tross for denne dype sedasjonstilstanden bevarer pasienten helt uavhengig respirasjon (pasienten kak puste selv, det er ikke behov for intubasjon av luftveiene for pasienten) og reagerer på tiltale fra legen. Denne metoden er oftest brukt under kompliserte og langvarige kirurgiske inngreper, ofte knyttet til implantatbehandling, transplantasjon av bein eller styrking av kjeven med kunstig bein. Det er stekt anbefalt for behandling av pasienter med tannlegeskrekk. For disse pasientene er sedasjon den beste metode til å få flest mulig prosedyrer gjørt på et besøk på klinikken.

Newsletter

Zapisz się do newslettera i bądź na bieżąco ze wszystkimi promocjami i aktualnościami w DENTestetica.


close