+47 45 68 74 75
Man. - Fre. 8:00-21:00, Lør. 9:00 - 15:00*

Rotbehandling

Rotbehandling er i dag et lite ingrep som ikke trenger å ta mer en 25-30 minutter og er garantert helt smertefritt.

Endodontisk behandling (rotfylling) består av å fjerne betent og død masse fra tannkjernen og/eller i tannrøttene, for deretter å fylle dette området med et permanent og sterkt fyllingsmateriale for å stabilisere tannen.

Formålet med rotfylle er primært for å fjerne smittekilden for infeksjoner og betenelser, men også for å øke stabiliteten i tannen samt fjerne muligheten for smerte og fremtidige problemer knyttet til at nerven er utsatt for eksponering. Takket være moderne metoder og godt utstyr kan rotfylling i dag bli utført i løpet av en sesjon hos tannlegen, og uten at det medfører ubehang for pasienten.

Ved hjelp av grundig diagnosesetting, ved hjelp av tre dimensjonale bilder (CT-Scan) vil vi raskt og nøyaktig kunne finne de betente områdene og raskt stille diagnose og planlege riktig behandling.  Ved å bruke slike bilder i tre dimensjoner så vil vi også kunne fastslå lengde og fasong på røttene og vi vil også kunne forberede oss på eventuelle overaskelser som vil kunne ligge i slike røtter og på den måten ungå å komme opp i problemer i selve rotbehandlingen.

Ved vår klinikk har vi to sertifiserte spesialister som kan bruke det mest moderne mikroskopet for slik behandling. Rotbehandle ved hjelp av mikroskop gjør prosessen mer komplisert, men i problematiske tilfeller så er det helt nødvendig for å forsikre seg mot at kanalene faktisk blir renset og igjen fylt på en tilstrekkelig god måte.

 

 

rotbehandling

 

Samtlige av våre tannleger som utfører slike prosedyrer er minimum andregradspesialister innen dette feltet. Det betyr i tillegg til vanlig generell tannlegeutdannelse har de gått tre år med påbygging med spesialisering innen endontics ved universitetsklinikken i Krakow. Dette er igjen godkjent spesialisering hos bl.a. norske HELFO for å kunne kalle seg spesialist.

Vanlig tidsbruk for slike prosedyrer er alt fra 25 minutter og opp til to timer per tann (avhengig av hvilken tann og hvor mange kanaler den har). Vanligvis så deler vi det opp i to etapper, der første steg vil være å rense kanalen og fjerne alt organsik materiale. I ettape to, så vil vi igjen fylle roten/røttene for  deretter bygge opp tannkjernen. Dette kan gjøres samtidig, eller man kan vente noen dager mellom disse to etappene.

Etter at tannkjernen er bygget opp og tannkjernen er det vi kaller “død”, så vil det være mulighet å bygge opp tannen med compositt, eller å få sementert en krone på toppen og behandlingen er sluttført.

Det er standard prosedyrer ved vår klinikk å ta kontroll røntgen av samtlige tenner/røtter som blir rotfylt. Dette er for en umidelbar kontroll av tannlegens arbeid, men også for pasienten hvis det er snakk om forsikring eller annen type refusjonskrav vedkommende måtte ha. Det blir også ofte brukt for å sammenligne situasjoner før og etter og for å kontrollere den generelle helsen til en pasient når man kommer tilbake på kontroll.

 

rotbehan RTG

 

Se priseksempler her

Newsletter

Zapisz się do newslettera i bądź na bieżąco ze wszystkimi promocjami i aktualnościami w DENTestetica.


close